ESEMÉNY BESZÁMOLÓK

2018.09.16. – Nógrádi vár, Vadaspark

20180916_1745312018.09.16.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, igyekszünk a dojon kívül is több időt egymás társaságában tölteni, jobban megismerni a másikat, valamint azon hozzátartozókat is, akik nem járnak edzésre, de élvezik e nagy család színességét és az érzést, hogy számíthatunk egymásra.

Most szeptemberben a Nógrádi várra és a Vadasparkra (http://www.nogradivadaspark.hu) esett a választást. Nem bántuk meg, nagyszerű volt, a számháború is feledhetetlen élményt nyújtott kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A vár aljában található 1996-ban készült Trianon emlékmű – mi is akkor tudtuk meg – házigazdánk, Rásiné Bikkes Mária férjének és apósának saját keze munkája.

A szarvasbőgés (forrás youtube: szarvasbőgés) a parkban egyszerűen hihetetlen volt, látni a hatalmas állatokat – dám- és gímszarvasokat, struccokat, muflonokat, emukat, akik a tulajdonos személyes kedvencei, vaddisznókat – teljes életerejükben kiteljesedve és szabadon élni.  Köszönjük szépen a részletes tájékoztatást is a Vadaspark tulajdonosának, Villányi Péter úrnak, hogy megmutatta a ritka állatokat is, melyek az etetésre jöttek (fehér szarvas, pöttyös vaddisznó, stb. – akik a természetben nem maradnának életben). Láthattuk Pötyi nénit is most már igen kopott bundájában, aki talán az ország legidősebb tehene, 23 éves, de 2 éve – még utoljára – megajándékozta a közösséget egy kisborjúval, a sok kis bikát, akik talán majd egyszer letaszítják a trónjáról a jelenlegi nagy hímet, aki uralja a közösséget és sok, erőteljes és határozott bőgéssel hozza mindenki tudtára, hogy ebben az időszakban az elsőség bizony az övé.

A esemény megrendezéséért és az étel elkészítéséért, beszerzéséért pedig nagy köszönet Máriának és családjának, valamint mindenki másnak, aki hozzájárult a hétvégi program önfeledtségéhez. Köszönöm!

Nézz bele a a hétvégi programba képeink segítségével…

(A képeket köszönjük: Rásiné Bikkes Máriának)

Mészáros József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .