ESEMÉNY BESZÁMOLÓK

2018.12.14-16. – Mészáros Dojo téli tábora

12018.12.14-16. 

Sokadik alkalommal, ebben az évben is megrendezésre került a téli tábor. Napi többször edzettünk, tanultunk, de sokat játszottunk, bolondoztunk. Hosszú volt az év mindannyiunknak, ránk fért egy kis komolysággal összekevert vidámság, bár ezt az év során is igyekszünk belecsempészni a mindennapjainkba a közös programok, kirándulások során.

Szerencsére, vagy mások szerint nem, lehullott az első hó is, amit a gyerekek ki is tudtak használni és délutánonként, amikor szabad programra volt lehetőség, óriási hócsatákat vívtak a székesegyház előtti téren. Bátran állíthatom, hogy mindannyian jól éreztük magunkat, tanultunk egymástól, egymásról, magunkról.

A vasárnapi nap lehetőséget nyújtotta arra, hogy azon tanítványok, akik már elérkeztek arra a szintre, vizsgázhassanak. Szerencsére, szép számban tudtam erre lehetőséget biztosítani és innen is, utólag is gratulálok az új kyu szintekhez!

Nagyon köszönöm a meghívott oktatóknak – Shihan Horpácsik Györgynek és Sensei Gottfried Sándornak – a részvételt. Köszönöm, hogy sensei első szóra örömmel fogadta a meghívásom és hogy shihan sokadjára is eljött, valamint segédkezet nyújtott a vizsga során. Sokat jelent ez nekem. Ismét rá kellett döbbennünk, hogy mindenkinek van még mit tanulni, akármilyen öve is van. Köszönöm.

Köszönettel tartozom még a szülőknek is a megrendezésben nyújtott segítségükért. Nélkülük sokkal, de sokkal nehezebb dolgom lett volna.

A vizsgázók: 

9. kyu

8. kyu

7. kyu

6.kyu

 

Nem kis meglepetésként, és bevallom, azóta sem tudok meghatottság nélkül gondolni rá, tanítványaim és szüleik megleptek egy új molinóval, mely már régi vágyam volt.

Ők pedig figyelnek, összebeszélnek és cselekszenek. Mindenre gondjuk volt, lelesték az övemről a japánul írt nevem, így az is szerepel a molinón a dojo logójával együtt. Hihetetlen szép, ötletes és nagyvonalú meglepetés!

Ilyenkor látom, hogy érdemes dolgoznom, tanítanom, az életem feltennem erre a nehéz, de nagyszerű, sok áldozatot követelő sportra, mert azt a sok szeretetet és odafigyelést, amit Tőlük kapok, kevés ember tudhatja magáénak.

Osu, arigato gozaimashita!

 

 

 

 

Nézz bele a versenybe képeink segítségével…

(A képeket köszönjük a kis állandó fotós csapatunknak : Rásiné Bikkes Máriának, Simák Titanilla Katalinnak, Hődl Gábornak és Patyus Ferencnek)

Mészáros József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .