ESEMÉNY BESZÁMOLÓK

2018.06.22-24. – Világbajnokság / Szentes

35971007_2020029481404055_7174571039211388928_o2018.06.22-24. 

A verseny elnevezése: Wakajshishi Sekaitaikai, azaz a Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága. Ez a versenysorozat teljesen új megvilágításból mutatja be a világ egyik legkeményebb harcművészetét, a Kyokushin-t. Ezen Budo stílus megalkotója Sosai Masutatsu Oyama óriási hangsúlyt fektetett a fiatal oroszlánjai (uchi-deshi-k) képzésére, ahol a tiszteleten, és feltétlen engedelmességen alapult képzésük. Ezt a tiszteletet vette alapul a júniusi világbajnokság is. A Wakajshishi Sekaitaikai kizárólag Sosai Oyama örökségét hivatott képviselni és terjeszteni a világban.

Több mint 500 versenyző indult a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban megrendezett 2018-as Világbajnokságon.

Dojonk 2 fővel képviseltette magát (Hajdú Réka, Rási Kata) és ismét éremmel tértünk haza. Gratulálok mindkét versenyzőmnek – helyezésektől függetlenül -, ügyesek voltak, büszkévé tesznek a teljesítményükkel, kitartásukkal. Így tovább lányok!

 

Nézz bele a versenybe képeink segítségével…

 

Shinto ceremóniával avatták fel az új emlékkövet a szentesi shinto kapunál (Szentesi Mozaik felvétele):

Shinto ceremóniával avatták fel az új emlékkövet a szentesi shinto kapunál

Shinto ceremóniával avatták fel az új emlékkövet a szentesi shinto kapunál

Uverejnil používateľ Szentesi Mozaik Sobota 23. jún 2018

 

Törések, ahogy ŐK csinálják (Rásiné Bikkes Mária felvétele):

 

 

“Leleplezték Shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes emlékfalát Szentesen

2018. június 23-án shinto szertartás és megemlékezés után leplezték le Shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes emlékfalát Szentesen. A magyar kyokushin karate megalapítóját Farkas Sándor a térség országgyűlési képviselője és miniszterhelyettes valamint Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára és Hajdu János, a TEK főigazgatója köszöntötte e jeles ünnepen.
Az ünnepségen Japánból érkezett shinto papok tartottak szertartást, majd Furkó Kálmán leleplezte az életműve előtt tisztelgő emlékfalat. A nyugállományú ezredes könnyekkel küzdve mondott köszönetet, majd pedig fáradhatatlan türelemmel állta az őt példaképként tisztelő, s vele fotózkodni kívánó fiatal sportolók hadát.” (Szentesi Mozaik)

 

Mészáros József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .