A Dojo célkitűzései

Kyo Vác - Sosai filozófia„A karatés számára az élet a karate- a karate az élet!”

– Mondotta Mas Oyama stílusalapító.

 

 

Dojonk HINOMOTO Harcművészeti Sportegyesület néven 2010 szeptemberében kezdte meg működését.

Alapítói Meck Krisztina és Mészáros József a karate elkötelezett hívei és tanítói.

 

Nemzetközi háttér:

2000. – International Budokai  / Hollandia / Kancho Gerard Gordeau 9. dan
internationalbudokai.weebly.com

Hazai háttér:

A Hinomoto Harcművészeti Sportegyesület megalakulásától kezdődően hivatalos tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek

2012  – 2014   International Budo Kai / Elnők:Sensei Németh Pál
ibkhfkyokushin.hu

2015. X. – Magyar Karate Szakszövetség
2015  – 2015. IX.   IKO Kyokushinkaikan Hungary /Tairyoku Branch  /Sensei Kószó Ildikó
2012  – 2014   International Budo Kai / Sensei Németh Pál
2000 – 2012  Magyar Kyokushin Karate Szövetség / Hanshi Adámy István

2018. – Mészáros Dojo néven – Mészáros József vezetésével folytatjuk működésünket, edzéseinket


A Mészáros Dojo célja:

A Kyokushin karate filozófiai és harc művészeti oktatása és népszerűsítése gyermekek, fiatalkorúak és felnőttek részére elősegítve ezzel a sportolás iránti igényt, valamint az egészséges testi és lelki fejlődést.

A kyokushin karate tartalommal tölti meg  ezeket a szavakat, a fenti gondolatok igazzá tételére tökéletesen alkalmas olyannyira, hogy más sportágakkal szemben ez bármikor elkezdhető, folytatható, újrakezdhető!

A karate nagyfokú fegyelmezettséget, nagyon nagy figyelmet és  koncentráló képességet igényel, a leggyorsabban végre hajtott reakció időn belül! Ezért a képesség, készség, tudatosság fejlesztése után elengedhetetlenül következik az egyre magasabb terhelés számmal végre hajtott tudatos mozgás, melyet követ az egyén lelki egyensúlya, kialakítva a teljes testi és szellemi harmóniát.

A Karatéka övfokozati vizsgán bemutatja tudását, amely az elméleti tudás bemutatásával kezdődik, majd öv fokozattól függően az egyénnek több órás technikai vizsgát ezt követően még köteles, az aspirált övfokozathoz előírt számú küzdelmet is teljesíteni, amely sikeres teljesítésével öv fokozatában tovább léphet.

A karate minél magasabb szintű vizsgák elérésével egy állandó felkészülést kíván a tanítványoktól, mely inkább izgalmas, mint unalmas.

A karate tehát egy olyan hosszú utat kínál, mely tele van nehézségekkel, de legfőképpen önmagunk legyőzésével. Ez az út a végtelenbe vezet és állandó igazság kereséssel jár, melyet a győzelmek mellett végigkísér sok-sok veríték és kudarc, de ezt a kyokushin karatét gyakorló egyén nem szenvedésként, hanem kihívásként éli meg, mely a „civil” életben is hasznos segítségére lehet.

2018-tól Mészáros Dojo néven töretlen lelkesedéssel és azonos szellemben folytatjuk tevékenységünket a szokásos időpontokban és helyen Mészáros József – 3 danos mester vezetésével.

<<<  Edzések helyszíne, időpontja Mesterünk  >>>